Ο Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αδιανόητη δήλωσή του για τη δολοφονία της 28χρονης

Ο Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αδιανόητη δήλωσή του για τη δολοφονία της 28χρονης


Τι αναφέρει ο περιφερειάρχης Αττικής

Εκτός περιφερειακής ομάδας έθεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αδιανόητη δήλωσή του για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγ. Αναργύρους.

«Με τη δημόσια τοποθέτησή του για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης. Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με την ηθική, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Αττικής για τον μέχρι σήμερα εντεταλμένο σύμβουλο της Περιφέρειας, αρμόδιο για θέματα Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς: «Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Ακολουθεί η δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά.

Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα.

Ο Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη μετά την αδιανόητη δήλωσή του για τη δολοφονία της 28χρονης

Τι είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης

Θυμίζουμε ότι ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Σφακιανάκης, ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η 28χρονη Κυριακή Γρίβα προκάλεσε τη δολοφονία της γιατί εμφανιζόταν… ευτυχισμένη στα κοινωνικά δίκτυα. Στην προσπάθειά του να ρίξει τις ευθύνες για τη δολοφονία ακόμα και στην ίδια είπε χαρακτηριστικά πως «το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη και ευτυχισμένη, το έβγαζε προς τα έξω». Επιπλέον, επιχείρησε να δικαιολογήσει τον γυναικοκτόνο, καθώς αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο στα ψυχιατρικά του προβλήματα λέγοντας πως «ο άλλος ήταν τρελός, ήταν σχιζοφρενής, ήταν stalker…».

Μάλιστα, όπως τόνισε, ακόμα και αν βρίσκονταν περισσότεροι αστυνομικοί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Αναργύρων, ο δράστης θα είχε προχωρήσει στη δολοφονία της ανυπεράσπιστης κοπέλας. «Εκατό άτομα να είχε το Αστυνομικό Τμήμα, θα την εκτελούσε», σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης. «Το έγκλημα ήταν για μένα αναπόφευκτο», τόνισε.

Σχετικά Tags

γυναικοκτονία Μανώλης Σφακιανάκης Νίκος Χαρδαλιάς

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *