Κόλαση: Εμπλοκή και ενδεχόμενο ναυάγιο στο Eurogroup! Δείτε τι ακριβώς συμβαίνει και ποιες χώρες βάζουν εμπόδια

Και ενώ η 24η Μαΐου φαινόταν πως θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup με την κυβέρνηση να πανηγυρίζει τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν πολλές δηλώσεις και τοποθετήσεις από ευρωπαίους αξιωματούχους που φαίνεται πως κρατούν μικρό καλάθι για το ενδεχόμενο επιτυχίας και επίτευξης τελικής συμφωνίας.

Πρώτος και καλύτερος ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος δήλωσε επιφυλαχτικός για το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Eurogroup. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στις 24 Μαΐου.

Ωστόσο, παρά το μικρό καλάθι, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως η Ελλάδα φαίνεται πως κάνει σημαντικά βήματα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη» είναι η επίτευξη συνολικής συμφωνίας- πακέτο ως το Eurogroup της 24ης Μαίου, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει το βασικό πακέτο μέτρων, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, μαζί με τα εφεδρικά μέτρα και μια πολιτική συμφωνία για το θέμα του χρέους που θα ικανοποιεί τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ. «Γι αυτό δουλεύουμε. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Και ξαφνικά πάλι εμπλοκή; Ντάισελμπλουμ και αξιωματούχοι δηλώνουν επιφυλαχτικοί για συμφωνία στο Eurogroup - Ποιές χώρες βάζουν εμπόδια

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η προσδοκία είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία για τη μορφή των μέτρων, την αναγκαιότητά τους και το χρονοδιάγραμμα, ανέφερε ο ίδιος.

Όσον αφορά το πακέτο μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης είπε ότι υπάρχει συμφωνία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για το μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

«Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι κινούμαστε προς μια λύση που θα ικανοποιεί τα κριτήρια περί «αυτοματισμού, νομοθέτησης και διαφάνειας» που έθεσε το Eurogroup στο Άμστερνταμ», δήλωσε, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο εφεδρικός μηχανισμός αποτελεί πλέον μέρος του Μνημονίου και του συνολικού πακέτου μέτρων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Deutsche Welle οι χώρες που δημιουργούν εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας είναι οι κυβερνήσεις του βορρά που για εσωτερικούς λόγους δεν επιθυμούν ιδιαίτερα δραστικές λύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

loading…


ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

loading…Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια