Οι ΗΠΑ «δίνουν» το Ιράν για τις επιθέσεις στα τάνκερ – News.gr

Οι ΗΠΑ «δίνουν» το Ιράν για τις επιθέσεις στα τάνκερ – News.gr


Δείτε το βίντεο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατηγόρησε το Ιράν για την επίθεση κατά δύο πετρελαιοφόρων που έπλεαν σε διεθνή ύδατα στον κόλπο του Ομάν, εξέλιξη που κλιμάκωσε την ένταση στην περιοχή και προκάλεσε αναταραχή που θα μπορούσε να πλήξει το διεθνές εμπόριο πετρελαίου.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ιράν είναι πίσω από τις επιθέσεις που έγιναν στον κόλπο του Ομάν. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και το επίπεδο της γνώσης που χρειαζόταν για να υλοποιηθεί η επιχείρηση, τις παρόμοιες επιθέσεις από την Τεχεράνη σε πλοία και το γεγονός πως καμία άλλη οργάνωση στην περιοχή δεν έχει τους πόρους ή την επάρκεια να δράσει με αυτόν τον τρόπο» σχολίασε ο Πομπέο.

Μεταξύ των πληροφοριών, τις οποίες επικαλέστηκε ο Πομπέο, είναι και εικόνες που έχει στη διάθεσή του το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, οι οποίες δείχνουν, όπως γράφει το ABC, Ιρανούς σε μικρές βάρκες, δίπλα στο τάνκερ «Kokuka Courageous», να επιχειρούν να απομακρύνουν νάρκη που δεν εξερράγη και την οποία είχαν νωρίτερα προσαρτήσει στο πλοίο.

Σχετικά Tags

Ιράν Ομάν





Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *