Εξόντωση: Η κυβέρνηση διαλύει τα χωριά με κάτω από 2.000 κατοίκους! Δείτε τι σοκαριστικό συμβαίνει

Κενό γράμμα παραμένουν οι δεσμεύσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου ότι το νέο ασφαλιστικό προστατεύει το 90% των ασφαλισμένων καθώς οι διατάξεις του νομοσχεδίου πλήττουν ακόμα και χωριά με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αίρεται το καθεστώς προστασίας για τις περιοχές εκείνες καθώς οι μικροεπιχειρηματίες που ασφαλίζονταν έως τώρα στον ΟΓΑ μεταφέρονται στον ΟΑΕΕ.

exontosi kyvernisi dialyi ta choria kato apo 2 000 katikous dite ti sokaristiko symveni

Τι πρακτικά σημαίνει αυτό;

Ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουν επιβαρύνονται με μεγάλη αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα στα χωριά κάτω των 2000 κατοίκων (τα γνωστά καφενεία-παντοπωλεία) πλήρωναν μέχρι σήμερα εισφορές 752,13 ευρώ το χρόνο.

Με τα μέτρα θα πληρώνουν 586 ευρώ επί 12 μήνες επί 0,70 επί 27,2% = 1338,9!

Ουσιαστικά δηλαδή, διπλασιάζονται οι εισφορές, «σφίγγοντας» τη θηλιά στο λαιμό των ανθρώπων της υπαίθρου.

Η Αιτωλοακαρνανία, είναι από τους νομούς που οι ιδιοκτήτες των καφενείων στα χωριά θα υποστούν αυτόν τον αργό και μαρτυρικό «θάνατο» που τελικά θα τους οδηγήσει στην ανεργία μιας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Οι ιδιοκτήτες με την αλλαγή του ασφαλιστικού τους κλάδου – από ΟΓΑ σε ΟΑΕΕ – θα πρέπει τώρα να πληρώσουν 1338 ευρώ το χρόνο.

exontosi kyvernisi dialyi ta choria kato apo 2 000 katikous dite ti sokaristiko symveni

Χρήματα που σίγουρα δεν υπάρχουν αλλά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξοικονομήσουν από την καθημερινή τους ασχολία.

Αποτέλεσμα είναι τα καφενεία να κλείσουν και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων να οδηγηθεί στην ανεργία.

Να σημειωθεί πως πριν από 7 περίπου χρόνια, υπήρξε μια προσπάθεια της τότε Κυβέρνησης να περάσει σχετική τροπολογία η οποία όμως ακυρώθηκε ύστερα από πίεση που άσκησαν οι λεγόμενοι «βουλευτές της επαρχίας».

loading…


Στην Ορεινή Ναυπακτία το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο  που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των περισσότερων μικροκαταστημάτων  καί στην οριστική ερήμωση των χωριών .

exontosi kyvernisi dialyi ta choria kato apo 2 000 katikous dite ti sokaristiko symveni

Ενδεικτικά στον  Πλάτανο τους επόμενους μήνες θα κλείσει το ένα καφενείο ,ενώ και όλοι οι άλλοι καταστηματάρχες  είναι πολύ προβληματισμένοι και θα πάρουν άμεσα  τις  αποφάσεις τους με την ισχύ του νέου νόμου. 

Να σημειώσουμε ότι όπως στον Πλάτανο έτσι και σε όλα τα χωριά νέοι κυρίως άνοιξαν μικρομάγαζα και κράτησαν ζωντανά τα χωριά ,ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επέστεψαν από την ανεργία της πόλης στο χωριό για ένα καλλίτερο μέλλον .

Το θέμα είναι τεραστίων διαστάσεων ,ζήτημα επιβίωσης της Ελληνικής υπαίθρου και απαιτεί γενικό συντονισμό, όλων βουλευτών ,δημάρχων ,επαγγελματικών ενώσεων για την με κάθε τρόπο ακύρωση του νόμου αφανισμού των χωριών.

ΠΗΓΗ

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

loading…Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια