Επίθεση Ορφανού στη Νοτοπούλου για τη συμφωνία των Πρεσπών | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ορφανού στη Νοτοπούλου για τη συμφωνία των Πρεσπών | ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Επίθεση στην Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία σε debate υποψηφίων δημάρχων στη Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι η «περιοχή μας θύμιζε πυριτιδαποθήκη κι έτσι ήταν απαραίτητη η συμφωνία των Πρεσπών», εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός.

«Τα τελευταία 25 χρόνια εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις δρούσαν και δρουν στη γειτονική περιοχή των Σκοπίων. Άρα οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και δε μου θυμίζει καμία πυριτιδαποθήκη η όλη η ιστορία. Όμως, ερχόμαστε σήμερα με μία κατάπτυστη συμφωνία, και παραδίνουμε όνομα, γλώσσα, εθνότητα, τα μακεδονικά προϊόντα, οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εκφράζει τη δική μας άποψη, το παραδώσαμε. Και δεν πήραμε τίποτα. Η ευθύνη είναι καθαρή. Τα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνησή του, είναι η κ. Νοτοπούλου συνυπεύθυνη στην όλη διαδικασία και σαφώς εκφράζεται υπέρ της συμφωνίας.

Η δική μου σκέψη είναι ότι η κ. Νοτοπούλου παρέδωσε ένα κομμάτι της ελληνικής επικράτειας στην έννοια των διμερών σχέσεων στους γείτονες και αυτό είναι βασική της ευθύνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Ορφανός. 

 

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *