ΔΥΣΤΥΧΩΣ …. ΔΕΙΞΤΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !!!! ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ !

Ξεκίνησε! Ψηφίστηκε και τέλος! Ήρθε για να μείνει και να μας κάνει τη ζωή κόλαση το νέο ασφαλιστικό…
Aύξηση παρακράτησης φόρου, περικοπή επικουρικών συντάξεων και ΕΚΑΣ και ο νέος υπολογισμός του εφάπαξ στα πρώτα μέτρα που τίθενται σε

loading…


εφαρμογή! Σε ισχύ τέθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης πολλές από τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικου που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή από τους βουλευτής των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Οι 76 σελίδες του νομοσχεδίου με τις τροπολογίες που προστέθηκαν σε αυτό δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως γεγονός που σημαίνει ότι ορισμένες εκ των διατάξεών του τίθενται σε άμεση εφαρμογή.
Στα πρώτα μέτρα του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου που θα εφαρμοστούν είναι η αύξηση της παρακράτησης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους, η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ όπως επίσης και ο νέος υπολογισμός του εφάπαξ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ειδησιογραφικό πόρταλ. Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο περιελήφθη και τίθεται πλέον σε εφαρμογή η διάταξη για την ανάκτηση των πινακίδων

με καταβολή όχι του συνόλου των τελών κυκλοφορίας αλλά μόνο του μέρους που αντιστοιχεί μέχρι το τέλος του έτους με μια προσαύξηση.

dystychos dixte psychremia irthe telos olon ton ellinon dite ti egine chthes vrady
Παρακράτηση φόρου
Οι μισθωτοί με εισόδημα από 9.000 ως 25.000 ευρώ το χρόνο είναι οι μεγάλοι χαμένοι της αύξησης παρακράτησης φόρου λόγω του αφορολόγητου που «πέφτει» στα 8636 για άγαμους ή για έγγαμος χωρίς παιδί από 9.545 ευρώ. Παράλληλα, αυξάνεται και η μηνιαία παρακράτηση εισφορών κατά 0,5%.
Τα ποσά που θα χάσουν οι μισθωτοί ύστερα από την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου και της αύξηση των εισφορών ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση είναι:
– Χωρίς παιδιά από 19,5 ευρώ ως 32,7 και εισοδήματα από 9.500 ως 25.000
– Με ένα παιδί από 15,4 ευρώ ως 28,6 και εισοδήματα από 9.500 ως 25.000
– Με δύο παιδιά από 11,3 ευρώ ως 24,4 και εισοδήματα από 9.500 ως 25.000
Υπενθυμίζεται ότι η αυξημένη παρακράτηση θα υπολογιστεί αναδρομικά από την 1 Ιανουαρίου 2016 που σημαίνει ότι ουσιαστικά ως το τέλος του χρόνου τα ποσά της παρακράτησης διπλασιάζονται τόσο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα όσο και για του συνταξιούχους. «Κερδισμένοι» θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 28.000 ως 40.000 ευρώ. Το όφελος ξεκινάει από 2,1 ευρώ και φτάνει στα 41 ευρώ το μήνα.
Τα τέλη κυκλοφορίας
Η δημοσίευση του νέου νόμου στο ΦΕΚ φέρνει και την ενεργοποίηση της διάταξης για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και την ανάκτηση των πινακίδων κυκλοφορίας που έχουν κατατεθεί καθώς οι ιδιοκτήτες πολλών αυτοκινήτων δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα υψηλά τέλη!
Η διάταξη αναφέρει:
– για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας
για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας
– για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2016 συν 2/12 ετησίων τελών κυκλοφορίας.
Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής. Έτσι, αν κάποιος σπεύσει μέσα στον Μάιο, θα πρέπει να πληρώσει τα 10/12 των τελών κυκλοφορίας προκειμένου να κρατήσει τις πινακίδες μέχρι το τέλος του χρόνου.
makeleio.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

loading…



Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια