AΛΛΑΖΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ! Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΩΜΟ ΝΑ ΚΛΑΨΕΤΕ!

Από σήμερα η ζωή μας αλλάζει. Ολοι οι φόροι είναι πλέον εδώ και από τις τσέπες μας θα βγουν

περισσότερα από 3,6 δισ. Ευρώ την επόμενη

τριετία (με τις απώλειες από το ασφαλιστικό 5,4 δισ. ευρώ)
Φοροκαταιγίδα φέρνει το πολυνομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Βουλή. Μάλιστα κάποιοι εκ των φόρων που είχαν προγραμματιστεί να ισχύσουν αργότερα, θα επιβαρύνουν όλους τους πολίτες νωρίτερα, μετά από τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου.
allazi zoi mas apo simera idisi den ine gia kardiakous dite analytika ti erchete tis epomenes imeres ke vrite omo na klapsete 2

Σύμφωνα με τις αλλαγές αυτές:

Ο φόρος 5 ευρώ (από 2,6 ευρώ που ισχύει) ανα βαθμό PLATO κατά όγκο και εκατόλιτρο μπύρας θα ισχύει άμεσα, από 1 Ιουνίου 2016 και όχι από 1 Ιανουαρίου του 2018.
Το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας 5% επι του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού έρχεται πιο νωρίς και επιβάλλεται από 1η Ιανουαρίου 2017 αντί 1η Ιουλίου 2017 που προβλεπόταν αρχικά
Καταργείται η απαλλαγή που έχουν βιομηχανίες και βιοτεχνίες από την επιβολή ΕΦΚ φυσικού αερίου. Η διάταξη έχει αναδρομικότητα από 1.1.2016
Οι αυξήσεις λόγω ΦΠΑ 24%
allazi zoi mas apo simera idisi den ine gia kardiakous dite analytika ti erchete tis epomenes imeres ke vrite omo na klapsete 2
Από τον ερχόμενο μήνα θα ακριβύνουν ενδεικτικά και τα ακόλουθα προϊόντα, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ από 23 σε 24%:
Μοσχαρίσιο κρέας
Ζάχαρη και ζαχαρώδη προϊόντα
Ξίδι
Αλάτι
Ρίγανη και μπαχαρικά
Κακάο
Αλλαντικά
Πατατάκια, ποπ κορν, γαριδάκια, τσίχλες, κράκερ,
Προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί τοστ, φρυγανιές-παξιμάδια,
Ηλιέλαια, σογιέλαια, καλαμποκέλαια, μαργαρίνες κλπ
Κονσέρβες, τοματοπολτοί,
Αναψυκτικά χυμοί και ποτά,
Ολα τα μαγειρεμένα φαγητά και λοιπά είδη που σερβίρονται σε εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ουζερί, οινομαγειρεία, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, σνακ μπαρ, κυλικεία, φαστφουντάδικα και καντίνες.
Χιλιάδες επιχειρήσεις πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και ελεύθεροι επαγγελματίες υπάγονται στον συντελεστή 24%.
Ενδεικτικά:
Υπηρεσίες μεταφοράς (ταξί, πούλμαν, φορτηγά Δ.Χ.),
Ανθοπωλεία
Νοσήλια σε ιδιωτικά θεραπευτήρια
Κινηματογράφοι, συναυλίες κ.λπ. (πλην των θεάτρων)
Παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, ελαιοχρωματιστές κ.ά.)
Παροχή υπηρεσιών επισκευής υποδημάτων και δερματίνων ειδών, ενδυμάτων και υφασμάτων οικιακής χρήσης.
Στον ΦΠΑ 24% μετατάσσονται τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς όπως υπεραστικών λεωφορείων, πλοίων, αεροπλάνων.
Ακριβαίνουν τα πάντα κατά 50% στα νησιά, καθώς καταργείται η υφιστάμενη έκπτωση στα νησιά (Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα, Αντίπαρος και Σίφνος).
Σε αυτά τα νησιά ο συντελεστής από 16% που είναι σήμερα θα πάει στο 24%, δηλαδή η αύξηση θα είναι της τάξης του 50%!
Βαρύς ο πέλεκυς με τον νέο ΕΝΦΙΑ
Σε ιδιοκτήτες ακινήτων με ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, σε έχοντες οικόπεδα εντός σχεδίου, σε ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων αλλά και σε επιχειρήσεις οι οποίες στο εξής θα φορολογούνται ακόμη και για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν για την παραγωγική τους δραστηριότητα, στέλνει το υπουργείο Οικονομικών τον «λογαριασμό» των περίπου 270 χιλιάδων ευρώ που προέκυψε από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.
allazi zoi mas apo simera idisi den ine gia kardiakous dite analytika ti erchete tis epomenes imeres ke vrite omo na klapsete 2
Θέλοντας να αφήσει στο φορολογικό «απυρόβλητο» τους έχοντες διαμερίσματα και μικρές περιουσίες –δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των περίπου έξι εκατομμυρίων ιδιοκτητών που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο- το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να φορτώσει τον λογαριασμό στους λίγους. Οι έχοντες περιουσία άνω των 200.000 ευρώ δεν ξεπερνούν τα 300-400 χιλιάδες άτομα. Ο τελικός λογαριασμός γι’ αυτούς όμως, θα αυξηθεί κατά αρκετές εκατοντάδες ευρώ.
Πρόσθετα βάρη για τους ιδιοκτήτες ΙΧ
Το Υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει 30 εκατομμύρια από τα αυξημένα τέλη ταξινόμησης. Ποιοί θα πληρώσουν και πόσο;
allazi zoi mas apo simera idisi den ine gia kardiakous dite analytika ti erchete tis epomenes imeres ke vrite omo na klapsete 2
Οι νέοι συντελεστές θα είναι οι εξής:
α) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ, 4%.
β) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 14.000 ευρώ και μέχρι 17.000 ευρώ, 8%.
γ) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 17.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ, 16%.
δ) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 20.000 ευρώ και μέχρι 25.000 ευρώ, 24%.
ε) Για αυτοκίνητα με φορολογητέα αξία άνω των 25.000 ευρώ, 32%.
Εκτός όμως από αυτά καθαυτά τα τέλη ταξινόμησης, θα υπάρξουν και επιπλέον επιβαρύνσεις με βάση τους ρύπους, με εξαίρεση όσα ΙΧ εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα έως 120 γραμμάρια.
Συγκεκριμένα:
Για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο προβλέπεται έκπτωση στα τέλη ταξινόμησης 5%, ενώ για τη ζώνη ρύπων από 101 έως και 120 γραμμάρια δεν προβλέπεται καμία μεταβολή.
Αντιθέτως προβλέπεται επιβάρυνση των τελών ταξινόμησης σε ποσοστό:
– 10% για εκπομπές ρύπων από 121 έως και 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο
– 20% για εκπομπές ρύπων από 141 έως και 160 γραμμάρια
– 30% στη ζώνη των 161-180 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο
– 40% για εκπομπές ρύπων από 181 έως και 200 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και
– 60% για εκπομπές ρύπων από 201 έως και 250 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
– 100% για εκπομπές ρύπων άνω των 250 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο.
Ετσι για παράδειγμα ένα βενζινοκίνητο ΙΧ 1.400 κυβικών, με τελική τιμή 13.000 ευρώ και ρύπους 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα μηδενικά σήμερα τέλη ταξινόμησης λόγω απόσυρσης θα διαμορφωθούν σε 450 ευρώ.
Για ντιζελοκίνητο ΙΧ 1.600 κυβικών, με τελική τιμή 16.000 ευρώ και εκπομπές ρύπων 98 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, τα τέλη ταξινόμησης σήμερα με κίνητρο απόσυρσης είναι 200 ευρώ. Με το παλαιό σύστημα, χωρίς απόσυρση, θα ήταν 1.600 ευρώ. Με το νέο σύστημα, η επιβάρυνση διαμορφώνεται σε 475 ευρώ.
ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

loading…Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια