Σοκαριστικό : Άφησαν 2χρονο να πεθάνει, επειδή τον θεωρούν…..

Δίχρονος περιπλανιόταν για οκτώ μήνες γυμνός και νηστικός στους δρόμους της Νιγηρίας. Οι γονείς του τον έδιωξαν από το σπίτι γιατί τον θεωρούν “μάγο”. Μια γυναίκα του έσωσε τη ζωή (pics)

Αυτή η φωτογραφία με μια ακτιβίστρια από τη Δανία να δίνει τροφή και νερό σε ένα αγοράκι από τη Νιγηρία έχει γίνει συγκινήσει το διαδίκτυο και έγινε αμέσως viral.

Πρόκειται για την Άννα Ρίγκεν Λόβεν που ζει μόνιμα στη Νιγηρία και βοηθάει όσα παιδιά έχουν ανάγκη.

Στην εν λόγω φωτογραφία η γυναίκα φροντίζει ένα δίχρονο αγοράκι το οποίο περιπλανιόταν επί 8 μήνες στους δρόμους της Νιγηρίας καθώς οι γονείς του το πέταξαν έξω από το σπίτι γιατί νόμιζαν ότι είναι ΄”μάγος”!

Στο αγοράκι δόθηκε το όνομα Χόουπ που σημαίνει ελπίδα. Ο Χόοουπ περιπλανιόταν γυμνός, άπλυτος και πεινασμένος επί οκτώ μήνες χωρίς να τον βοηθάει κανείς μέχρι που βρέθηκε στο διάβα του η Λόβεν.

 

 

Η ακτιβίστρια αμέσως του έδωσε νερό και το τύλιξε με μια κουβέρτα για να τον μεταφέρει στον καταυλισμό που έχει στήσει καθώς η κατάστασή του ήταν οριακή στο να ζήσει.

Εκεί οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και φάρμακα και ο μικρός Ο Χόουπ ξεπέρασε τον κίνδυνο. “Η κατάστασή του είναι σταθερή τώρα. Τρώει μόνος του και αποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή”, δήλωσε η ακτιβίστρια.

Στη Νιγηρία και κυρίως στην επαρχία, χιλιάδες μικρά παιδιά εκδιώκονται από το σπίτι τους επειδή οι γονείς τους θεωρούν ότι είναι μάγοι και μάγισσες πολλά εκ των οποίων βασανίζονται από τους ίδιους τους γονείς τους, μέχρι θανάτου, προκειμένου να “εξορκιστεί” το κακό.

Η Λόβεν είναι ιδρύτρια του Ιδρύματος African Children’s Aid Education and Development Foundation, το οποίο προστατεύει τα παιδιά που κατηγορούνται για μαγεία στην Αφρική. Το Ίδρυμα στεγάζει, τρέφει και εκπαιδεύει τα παιδιά.

loading…


“Χιλιάδες παιδιά κατηγορούνται ότι είναι μάγισσες και έχουμε δει βασανισμούς παιδιών, νεκρά παιδιά και φοβισμένα παιδιά”, έγραψε η ίδια στο Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λόβεν έκανε έκκληση για δωρεές, προκειμένου να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα του αγοριού, και το Ίδρυμα συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο δολάρια.

via

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

loading…



Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια