χτυπάνε την 3 ετών κόρη μου στο σχολείο

Χτυπάνε την 3 ετών κόρη μου στο σχολείο. Πώς να αντιδράσω;


Η τριών ετών κόρη μου θέλει να παίζει μόνο με κορίτσια και στην προσπάθειά μου να μάθω τον λόγο μου λέει ότι κάποια αγόρια στο σχολείο την χτυπούν και η αντίδρασή της είναι να τους χτυπήσει και εκείνη. Πώς πρέπει να αντιδράσω και τι πρέπει να της πω;


Θα χρειαστεί να μιλήσετε στην δασκάλα της κόρης σας για να μπορέσει να γεφυρώσει τις σχέσεις των παιδιών στην τάξη και να βάλει όρια.

Η στάση της κόρης σας για τον εαυτό της είναι προστατευτική: αμύνεται και στην συνέχεια αποφεύγει κάποιον που θα την ενοχλούσε. Το θέμα δεν είναι με την κόρη σας αλλά με την διαχείριση της συμπεριφοράς των παιδιών από τους δασκάλους. Παράλληλα θα χρειαστεί να κληθούν οι γονείς των αγοριών που εκδηλώνουν επιθετικότητα με σκοπό να ενημερωθούν και να δουν με την σειρά τους την στάση των παιδιών τους.

 * Η Μαρία Σαράντη είναι Κλινική Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια.

ΠΗΓΗ

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!


Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια