Τον ξεφτίλισε! Αγρότης αποκαλεί ψεύτη τον Κατρούγκαλο και αυτό που ακολουθεί δεν περιγράφεται

Ένας αγρότης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο πως λέει ψέματα.

Ο αγρότης κάνοντας έναν πολλαπλασιασμό των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των εισφορών, υποστήριξε πως τα έσοδα είναι 527 εκατομμύρια. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επικαλούμενος τα στοιχεία αλλά και τις δηλώσεις των αγροτών, σημείωσε πως δεν πληρώνουν όλοι αγρότες και τόνισε πως ο ίδιος αναφέρεται στα πραγματικά έσοδα, όπως αυτά καταγράφονται στα ταμεία του ΟΓΑ. «Μην με λέτε εύκολα ψεύτη», είπε προς τον αγρότη.

«Έχετε πει ψέματα πολλά», συνέχισε να υποστηρίζει ο αγρότης. «Για πείτε μου ένα άλλο ψέμα», του απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και πρόσθεσε: Θεωρώ βασική προϋπόθεση μιας τίμιας κουβέντας τον σεβασμό του άλλου. Πείτε μου λοιπόν ένα άλλο ψέμα».

«Πολλά ψέματα… τώρα δεν μπορώ να σας τα πω», είπε ο αγρότης και πρόσθεσε: «Ένα ακόμη ψέμα – δεν ξέρω αν σας έχουν πληροφορήσει έτσι – είναι πως δηλώνουμε 2.500 και 3.000 εισοδήματα».

«Εγώ κύριε αυτό που είπα είναι πως βάσει των στοιχείων από τις δηλώσεις των αγροτών, το μέσο εισόδημά τους φαίνεται να είναι κάτω από 2.500 ευρώ. Αυτό δεν είναι ψέμα. Βγαίνει από τις φορολογικές δηλώσεις. Χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς ενισχύσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αφορολόγητες τις ενισχύσεις, τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις. Πού είναι λοιπόν το ψέμα», του απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Τέλος πάντων…», είπε ο αγρότης, για να συνεχίσει ο υπουργός: «Όχι τέλος πάντων… Ένα  από τα βασικά προβλήματα είναι πως η εικόνα που έχει δημιουργηθεί στον κόσμο δεν βασίζεται σε αυτό που λέει το νομοσχέδιο αλλά σε μια παραπληροφόρηση. Για αυτό λοιπόν με ενοχλεί όταν ακούω για ψέματα, που στην πραγματικότητα δεν είναι δικά μας ψέματα, αλλά είναι ψέματα αυτών που παραπληροφορούν τον κόσμο».

«Αυτό που μας φοβίζει είναι πως δεν ξέρουμε αν εμείς κάνουμε λάθος ή εσείς κάνετε λάθος. Δεν μπορεί να είναι στο δρόμο 50.000 αγρότες, μαζί και διαβασμένοι ανθρώποι και να έχουν τις ίδιες ανησυχίες με εμάς», είπε ο αγρότης.

«Μα ήδη εσείς κύριε είπατε ένα λάθος. Όχι κακόπιστα. Σχετικά με αυτή την ανησυχία είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που από την αρχή κάλεσε τους αγρότες για να συζητήσουμε. Στο παρελθόν το πρώτο αίτημα των αγροτών ήταν συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Και εμείς από την αρχή είπαμε “ελάτε να συζητήσουμε”. Δεν θα ήταν λοιπόν πιο καλόπιστη κίνηση μια αντιπροσωπεία σας να έρθει και μιλήσει μαζί μας», απάντησε ο Κατρούγκαλος.

«Δεν θα έλεγα όχι. Και δεν είμαι υπέρ της συζήτησης από μηδενική βάση, να αποσύρετε δηλαδή ολόκληρο το νομοσχέδιο. Απλά θέλουμε να μας εξηγήσει κάποιος πραγματικά…», σχολίασε ο αγρότης. «Έχετε δίκιο υπάρχει ένα μεγάλο κενό πληροφόρησης. Για αυτόν τον λόγο έρχομαι σε τέτοιες εκπομπές. Όσο μπορούμε να καλύψουμε αυτό το κενό», κατέληξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading…


Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια