πως θα καθαρίσετε το ψυγείο σας μέσα κι

Πως θα καθαρίσετε το ψυγείο σας μέσα κι έξω, για πιο καθαρά και υγιεινά τρόφιμα


Το καθαρό ψυγείο είναι θέμα τεράστιας σημασίας, καθώς σ” αυτό αποθηκεύουμε τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Από την άλλη, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, δηλαδή τα τρόφιμα, το ψυγείο μας είναι εκτεθειμένο στην ανάπτυξη βρωμιάς και μούχλας, αν δεν το καθαρίζουμε τακτικά και κυρίως σωστά.

Δείτε παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για το πως να καθαρίζετε το ψυγείο σας, ώστε να απολαμβάνετε τα τρόφιμά σας φρέσκα και καθαρά.

Πως να καθαρίσετε το ψυγείο σας:

– Το βγάζετε από την πρίζα.

– Αν είναι εντοιχισμένο ψυγείο σύρετέ το προς τα έξω, ώστε έχετε πρόσβαση και σε δυσκολότερα σημεία και να το καθαρίσετε πιο εύκολα.

– Αδειάστε το ψυγείο σας από όλο το περιεχόμενό του. Αφαιρέστε τα κουτιά, τις θήκες, τις σχάρες και όλες τις γυάλινες επιφάνειες.

Όλα αυτά τα παραπάνω αποσπώμενα μέρη του ψυγείου μπορείτε να τα πλύνετε με κάποιο απορρυπαντικό που προτιμάτε, το οποίο μετά το πλύσιμο θα το ξεβγάλετε πολύ καλά, βουτώντας το σφουγγάρι σε μία λεκάνη που θα περιέχει μείγμα νερού, μαζί με μαγειρική σόδα.

Πως θα καθαρίσετε το εσωτερικό του ψυγείου

Αποφύγετε όλα τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο και κυρίως τη χλωρίνη. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό μαζί με λευκό ξύδι ή εναλλακτικά με πράσινο σαπούνι ή μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ζεστό νερό (2 κουταλιές της σούπας σε μια μικρή λεκάνη με νερό).

 

Εάν οι μυρωδιές στο ψυγείο σας επιμένουν παρ” όλη την καθαριότητα που θα κάνετε, μπορείτε να περάσετε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε διάλυμα από νερό και λεμόνι.

Πως θα καθαρίσετε την εξωτερική επιφάνεια του ψυγείου

Το εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορεί να καθαριστεί εύκολα με μια σαπουνάδα από νερό με απορρυπαντικό πιάτων ή με πράσινο σαπούνι.


Πως να καθαρίσετε τα λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου

Τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου και του καταψύκτη σας είναι το πιο δύσκολο και «ύπουλο» κομμάτι στην καθαριότητα του ψυγείου, καθώς στα σημεία που δεν φαίνονται ανάμεσα στις πτυχώσεις των λαστίχων, συγκεντρώνονται συνήθως η μούχλα και η βρωμιά. Για να τα καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα νερού με χλωρίνη, στο οποίο θα βουτήξετε το σφουγγάρι και κατόπιν θα τα τρίψετε. Μια άλλη λύση είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού.

Πως να καθαρίσετε τον χώρο γύρω από το ψυγείο

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε κάτω και πίσω από το ψυγείο, καθώς είναι τα σημεία που συγκεντρώνουν σκόνη, με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως.

Πως να καταπολεμήσετε την άσχημη μυρωδιά μέσα στο ψυγείο

Για να αποφύγετε τις μυρωδιές στο εσωτερικό του ψυγείου, μπορείτε να γεμίσετε και να τοποθετήστε μόνιμα ένα φλιτζανάκι με νερό και μαγειρική σόδα, το οποίο θα ανανεώνετε κατά διαστήματα.

ΠΗΓΗ


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια