η ελλάδα επαναφέρει τις συντάξεις στ

«Η Ελλάδα επαναφέρει τις συντάξεις στην ελληνική μειονότητα από την Αλβανία»

Η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στην ελληνική μειονότητα από την Αλβανία, οι οποίες είχαν διακοπεί πριν από δύο χρόνια, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Πρόκειται για μια κοινωνική αποζημίωση της τάξης των 260 ευρώ, που θα δοθεί σε όλους τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα, οι οποίοι στερούνται ασφάλισης.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως σημειώνει η αλβανική ενημερωτική πύλη ABCNews.

«Στον προϋπολογισμό του 2016 προβλέπονται 62 εκατομμύρια για την κοινωνική αποζημίωση των ηλικιωμένων ανασφάλιστων. Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους είναι ομογενείς από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Διασποράς.


«Φυσικά, τα 260 ευρώ είναι λίγα, και δεν αρκούν, εν μέσω της κατάστασης, που βρίσκεται σήμερα η ελληνική κοινωνία. Αν και οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται εντούτοις οι τιμές των προϊόντων διαβίωσης εξακολουθούν να είναι υπερβολικά υψηλές», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Περίπου 20 χιλιάδες ομογενείς από την Αλβανία λάμβαναν μηνιαία σύνταξη 360 ευρώ από το ελληνικό κράτος.

Αλλά, από το 2013, η σύνταξη αυτή καταργήθηκε, αποτέλεσμα των περικοπών του προϋπολογισμού για την υλοποίηση του προγράμματος διάσωσης στην Ελλάδα, όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ της Αθήνας και τους πιστωτές, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading…


Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια
Previous PostΟ θάνατος που πάγωσε την Ρόδο! Σοκαρισμένο το νησί από τον τρόπο που έφυγε ένας 32χρονος άνδρας!Next PostΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Γνωστή πρωταθλήτρια γυμναστικής κάνει πλέον καριέρα στην οδό Φυλής! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)