γκουρμέ σάντουιτς με αβοκάντο παντζά

Γκουρμέ σάντουιτς με αβοκάντο, παντζάρι και ρόκα


Η γλύκα του παντζαριού φλερτάρει με τη διακριτική γεύση του αβοκάντο και την οξύτητα του κατσικίσιου τυριού σε ένα λαχταριστό και υγιεινό σάντουιτς.

Υλικά

(για 2 σάντουιτς)


2 μέτρια παντζάρια (μόνο τους βολβούς), πλυμένα με τη φλούδα τους

μισό αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι φύλλα ρόκας

4 φέτες μαύρο ψωμί

1/4 φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί

1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού

αλάτι & πιπέρι

γκουρμέ σάντουιτς με αβοκάντο παντζά

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι χωριστά με αλουμινόχαρτο, τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι α μαλακώσουν. Τα αφήνουνε να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ύστερα, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ρόκα και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το ξίδι και τον χυμό λεμονιού.

2. Αν θέλουμε, ψήνουμε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού. Απλώνουμε το κατσικίσιο τυρί σε 2 φέτες. Σε καθεμία προσθέτουμε από πάνω μερικές φετούλες αβοκάντο και στη συνέχεια το μείγμα ρόκας και παντζαριού. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας και κλείνουμε τα σάντουιτς με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού. Κόβουμε στη μέση διαγώνια και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του “realbomb.gr”. Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο realbomb.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια